ATAC CIBERNETIC MASIV ASUPRA COMPANIEI MEDIA DE STAT DIN RUSIA, ATRIBUIT HACKERILOR UCRAINENI

VGTRK, compania media de stat din Rusia care deține și operează principalele posturi naționale de televiziune din țară, a fost vizată luni de un atac cibernetic masiv. O sursă guvernamentală ucraineană a atribuit atacul hackerilor de la Kiev, sugerând că aceștia l-au „felicitat” pe Putin cu ocazia celei de-a 72-a aniversări a președintelui rus.

Site-ul web al VGTRK nu se încărca la începutul zilei de luni, iar streamingul live al canalului său de știri Rossia-24 nu era disponibil. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat atacul fără precedent asupra infrastructurii digitale a holdingului media de stat și a dat asigurări că specialiștii lucrează pentru a depăși consecințele atacului.

Publicația rusă de știri Gazeta.ru a citat o sursă anonimă care a declarat că atacul cibernetic a vizat serviciile online și interne ale VGTRK, afectând difuzarea online, serviciile interne, internetul și telefonia. Sursa a menționat că hackerii ar fi șters totul de pe servere, inclusiv backup-urile.

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, nu a indicat cine a fost în spatele atacului, dar a declarat că mass-media rusești au devenit de mult timp ținte pentru ceea ce ea a numit „Occidentul colectiv” și a spus că incidentul face parte dintr-un „război hibrid”. Moscova intenționează să ridice problema atacului cibernetic în toate forumurile internaționale, inclusiv la UNESCO.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri