VACCINAREA ANTIGRIPALĂ A ÎNCEPUT: CINE BENEFICIAZĂ DE GRATUITATE ȘI CUM POȚI OBȚINE DOZA

Medicii recomandă românilor să se vaccineze antigripal, având în vedere că schimbările frecvente ale vremii au devansat sezonul îmbolnăvirilor, iar spitalele sunt deja aglomerate cu pacienți. Pentru al doilea an consecutiv, vaccinurile gripale gratuite se pot obține de la farmacii, pe baza unei rețete de la medicul de familie, după care beneficiarii trebuie să revină la cabinet pentru a fi vaccinați.

Camerele de gardă ale spitalelor de boli infecțioase sunt pline în această perioadă, iar medicii avertizează că virusul gripal a început să se răspândească. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, subliniază că vaccinarea este esențială, în special pentru persoanele cu comorbidități, cele peste 60-65 de ani și copiii între 6 luni și 4 ani, deoarece nevaccinarea poate duce la multiple complicații și necesitatea internării în terapie intensivă.

În România, vaccinul antigripal este gratuit pentru minori, bolnavii cronici peste 45 de ani și vârstnicii peste 65 de ani, pe baza unei rețete de la medicul de familie. Farmaciștii remarcă un interes crescut pentru vaccinare, ca urmare a experienței din sezonul trecut, când multe cazuri de gripă au fost complicate și neplăcute.

Pentru cei care au frică de ac, există și varianta vaccinului sub formă de spray nazal, a cărui administrare este simplă și rapidă. Medicii atrag atenția că vârful sezonului gripal în România va fi atins în lunile de iarnă.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri