DIRECTORUL SOCIETĂȚII DE TERMOFICARE DIN MANGALIA, TRIMIS ÎN JUDECATĂ PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ

Directorul societății de termoficare din Mangalia, Dorinel Colgiu, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trei infracțiuni de trafic de influență, dintre care una în formă continuată, potrivit unui comunicat transmis marți de DNA – Serviciul Teritorial Constanța.

Conform procurorilor, în perioada 2023-2024, Colgiu ar fi pretins și primit în mai multe tranșe suma de 15.000 de euro (echivalentul a 75.000 lei) de la un om de afaceri, pentru a interveni pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia, determinându-i să permită societății respective să își desfășoare activitatea comercială în sezonul estival 2023 fără autorizația necesară și fără a fi supusă unor controale.

În perioada iunie-iulie 2024, Colgiu ar fi pretins de la același om de afaceri încă 15.000 de euro pentru a-și trafica influența în mod similar. De asemenea, în perioada mai-iunie 2024, inculpatul ar fi pretins și primit în două tranșe, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei de la un alt om de afaceri pentru a facilita eliberarea unei autorizații de funcționare, fără ca societatea să plătească o taxă anuală de 80.000 lei.

La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, Colgiu ar fi pretins încă 15.000 euro de la un alt om de afaceri pentru a-și trafica influența și a permite societății acestuia să-și desfășoare activitatea fără autorizație de funcționare. Pe 9 iulie, inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce primea 60.000 lei din suma pretinsă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunerea de a se înlocui măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu și de a se menține măsurile asigurătorii.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri