AMBASADORUL ROMÂNIEI ÎN SUA: DOAR CÂTEVA MII DE VOTURI LA EUROPARLAMENTARE, DEȘI DIASPORA ROMÂNĂ ESTE ESTIMATĂ LA UN MILION

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat miercuri că la alegerile europarlamentare au fost înregistrate doar câteva mii de voturi, până în 3.000, în cele 45 de secții de votare din SUA, deși comunitatea românească de acolo este estimată la aproximativ un milion de persoane. Muraru a menționat că au existat secții de votare cu doar 40 de voturi, precum cea de la Los Angeles, în ciuda eforturilor semnificative făcute de statul român pentru organizarea alegerilor.

Ambasadorul a subliniat că, din totalul de 18.500 de secții de votare, aproape 1.000 sunt în străinătate, reprezentând între 5% și 7%. El a sugerat că, înainte de a crește numărul secțiilor de votare în străinătate, ar fi fost necesară o campanie de încurajare a românilor să-și facă acte, deoarece mulți dintre cei care au obținut cetățenia americană nu mai au acte românești valabile.

Muraru a dat exemplul Republicii Moldova, care a permis cetățenilor săi să voteze chiar și cu acte expirate. El a explicat că mulți români din SUA și-au schimbat numele sau au pașapoarte expirate, ceea ce le îngreunează participarea la vot.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri