RADIO ROMÂNIA: DUPĂ MAJORAREA SALARIALĂ, MEDIA VENITULUI NET LUNAR LA STUDIOUL TERITORIAL IAȘI VA FI DE 6.000 DE LEI

Conducerea Radio România a răspuns anunțului Filialei MediaSind Radio România Iași privind continuarea acțiunilor greviste, precizând într-un comunicat că „media venitului net lunar va fi de 6.000 de lei” la Studioul Teritorial Iași, după majorarea de 1.500 de lei brut acordată începând cu 16 octombrie 2024.

Potrivit comunicatului, cel mai mic venit net la Radio România Iași va fi de 4.900 lei (inclusiv tichete de masă), acordat reporterilor fără vechime în câmpul muncii. Pentru personalul editorial, cel mai mic venit net lunar (fără ore de weekend, ore de noapte și sărbători legale) va fi tot de 4.900 de lei (pentru personalul fără vechime), iar venitul mediu net lunar pentru funcțiile de execuție va fi de 6.000 lei.

La nivelul întregii Societăți Române de Radiodifuziune, venitul minim net pentru angajații cu studii medii și cu vechime în câmpul muncii va fi de 4.985 lei, iar pentru cei cu studii superioare va fi de 5.900 de lei. În plus, cu prilejul Zilei Naționale a Radioului, la 1 noiembrie 2024, salariații SRR vor primi o primă în cuantum de 3.500 de lei brut (2.047 lei net).

Conducerea Radio România a subliniat că, în ultimii doi ani, doar pentru funcțiile de execuție, majorarea salarială a fost, în medie, de 70% la nivelul SRR. De asemenea, în 2024, au fost indexate doar salariile personalului de execuție, în medie, cu 40%, ceea ce va duce la situația în care veniturile unor angajați pe funcții de execuție vor depăși veniturile anumitor angajați cu funcții de conducere.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri