FRIG ÎN ROMÂNIA: TEMPERATURI SUB 0°C ÎN MAI MULTE REGIUNI. ANUNȚUL METEOROLOGILOR

Temperaturi scăzute sunt așteptate în întreaga țară, iar meteorologii avertizează că urmează „cele mai reci zile din această toamnă”. După o perioadă cu valori termice neobișnuit de ridicate, România se va confrunta cu temperaturi sub 0°C, iar în zona montană va ninge. În București, termometrele vor indica între 1° și 2°C, în special în zona de nord a orașului, iar în depresiuni temperaturile ar putea ajunge până la -8°C.

Începând de miercuri, 16 octombrie, vremea se va răci semnificativ, iar acest episod friguroasă va dura până duminică, 20 octombrie. Florinela Georgescu, directorul ANM, a explicat la Digi24 că se așteaptă temperaturi scăzute în timpul nopților, cu valori sub 0° în zonele depresionare. De asemenea, în Moldova și în nordul Munteniei și Olteniei, temperaturile vor scădea sub punctul de îngheț, iar în întreaga țară nu se vor depăși 6°-7°C.

În capitală, de vineri până duminică, se vor înregistra minime de 1°-2°C, iar în Moldova se estimează zile cu maxime de 9°C, în timp ce în vestul țării temperaturile vor ajunge la 18°-19°C. Tendința de răcire va continua, însă episodul de frig se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni, temperaturile urmând să crească treptat începând cu 21 octombrie.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri