ZELENSKI ȘI-A PREZENTAT OFICIAL „PLANUL DE VICTORIE” ÎN PARLAMENTUL DE LA KIEV

Volodimir Zelenski a prezentat oficial „planul de victorie” al Ucrainei miercuri în Parlamentul de la Kiev, subliniind că nu va exista cedarea de teritorii Rusiei ca soluție pentru încheierea conflictului. În cadrul discursului său, Zelenski a afirmat că Rusia trebuie să piardă războiul început în februarie 2022, respingând ideea de „înghețare” a conflictului.

El a reiterat că Ucraina și aliații săi ar trebui să determine Rusia să participe la un summit de pace și să pună capăt agresiunii. De asemenea, Zelenski a criticat sprijinul pe care China, Coreea de Nord și Iranul îl oferă Rusiei în timpul acestui război.

Președintele ucrainean a solicitat Occidentului să ridice restricțiile privind utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei și a cerut ca Ucraina să primească, cât mai curând, o invitație de aderare la NATO. Ambasadoarea Ucrainei la NATO, Natalia Galibarenko, a declarat că o astfel de invitație ar reprezenta un semnal politic puternic înainte de încheierea mandatului lui Joe Biden.

De asemenea, Zelenski a menționat că desfășurarea de trupe și sprijin militar din partea alianțelor internaționale va depinde de rezultatul alegerilor din Statele Unite, care vor avea loc în noiembrie. El a accentuat că Ucraina își va oferi resurse valoroase pentru a sprijini eforturile Occidentului, promițând că soldații ucraineni vor fi capabili să contribuie la securitatea Europei după încheierea conflictului.

În răspuns, Kremlinul a respins „planul de victorie” al lui Zelenski, subliniind că autoritățile ucrainene trebuie să înțeleagă dificultățile politicii lor.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri