ALEGERI PARLAMENTARE – ULTIMA ZI ÎN CARE ROMÂNII DIN DIASPORA SE MAI POT ÎNSCRIE PENTRU A VOTA PRIN CORESPONDENŢĂ

Alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate mai au la dispoziţie doar câteva ore pentru a se înregistra pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente pentru a vota prin corespondenţă la alegerile parlamentare, termenul final fiind 17 octombrie, ora 24,00.

Potrivit site-ului AEP, de pe 1 aprilie până joi, la ora 9,00, se înregistraseră 6.646 de cetăţeni.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate şi care deţine un document care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă din străinătate.

Totodată, cetăţenii români din străinătate s-au putut înregistra până la sfârşitul lunii septembrie ca alegători la secţiile de votare. Astfel, pentru parlamentare, au depus cereri pentru a vota la o secţie 6.067 de alegători.

Pentru alegerile prezidenţiale, înscrierile pentru a vota prin corespondenţă sau la o secţie de votare s-au încheiat. Astfel, potrivit site-ului AEP, de la 1 aprilie până pe 10 octombrie, ultimul termen, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondenţă 6.916 cetăţeni. Pentru a vota la o secţie s-au înscris 6.751 de români din diaspora.

Potrivit Biroului Electoral Central, dacă un alegător român cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate are aprobate atât cererea de a vota prin corespondenţă, cât şi cea privind exprimarea votului la o secţie, acesta va fi înscris doar în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă. „Dacă (…) se constată că acelaşi alegător are aprobate atât cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător prin corespondenţă, cât şi cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectivul alegător va fi înscris doar în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă”, precizează BEC. AGERPRES

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri