DEZVĂLUIRI UIMITOARE: GEOANĂ CONFIRMĂ VIZITA LA MOSCOVA DIN 2009 CA STRATEGIE ELECTORALĂ

În cadrul unui interviu recent acordat postului Radio Europa Liberă, Mircea Geoană, actualmente o figură proeminentă în cadrul NATO, a făcut o dezvăluire semnificativă legată de o vizită controversată pe care a efectuat-o la Moscova în anul 2009. Întrebat despre rezultatele concrete ale acestei deplasări, Geoană a oferit un răspuns succint, dar revelator: „Niciunul. Nu am câștigat președinția României. Deci niciunul.”

Această declarație laconică reprezintă, de fapt, o recunoaștere implicită a faptului că vizita sa în capitala Rusiei nu a fost o simplă misiune diplomatică, ci mai degrabă o manevră politică calculată, menită să-i sporească șansele în cursa pentru fotoliul prezidențial al României.

Contextul acestei vizite este deosebit de important. Desfășurată în aprilie 2009, într-un moment de tensiuni geopolitice accentuate, deplasarea lui Geoană la Moscova a fost organizată cu discreție maximă. Programul său a inclus întrevederi cu înalți oficiali ruși, apropiați președintelui de atunci, Dmitri Medvedev. Ce ridică și mai multe semne de întrebare este faptul că această vizită a fost facilitată de personaje controversate, precum Boris Golovin, un om de afaceri suspectat de legături strânse cu GRU, serviciul de informații militare al Rusiei.

Vizita lui Geoană nu a trecut neobservată pe scena internațională. O telegramă diplomatică din 2009, făcută publică ulterior de platforma WikiLeaks, dezvăluie că Ambasada Statelor Unite la București și-a exprimat îngrijorarea față de aceste vizite repetate ale lui Geoană la Moscova. Documentul subliniază percepția existentă la acea vreme că politicianul român ar fi cultivat relații privilegiate cu Rusia, iar natura secretă a acestor deplasări ridica numeroase întrebări cu privire la adevăratele sale intenții politice.

Un detaliu picant al acestei afaceri îl reprezintă mijlocul de transport utilizat de Geoană. Conform observațiilor ambasadorului american, politicianul român a folosit un avion privat pus la dispoziție de Sorin Ovidiu Vîntu, un controversat om de afaceri român. Mai mult, se pare că întâlnirile cu oficialii ruși au fost orchestrate prin intermediul unor indivizi suspectați de legături cu serviciile de informații rusești.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri