RĂSTURNARE DE SITUAȚIE ÎN DOSARUL LUI DAN DIACONESCU: MINORELE CARE AU FĂCUT ACUZAȚII LA ADRESA OMULUI DE AFACERI, ACUZATE CĂ AU MINȚIT

În centrul atenției publice se află din nou dosarul controversat al lui Dan Diaconescu, acuzat de implicare în activități sexuale cu minore. Situația a luat o turnură neașteptată, ridicând semne de întrebare cu privire la veridicitatea declarațiilor inițiale ale presupuselor victime.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au făcut un anunț surprinzător: s-au autosesizat în legătură cu posibile infracțiuni de favorizare a făptuitorului și mărturie mincinoasă. Acest demers vine ca urmare a unor declarații contradictorii făcute de martori în instanță, la termenul din 16 octombrie 2024.

Inițial, Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pe 31 iulie 2023, fiind acuzat de multiple infracțiuni grave, inclusiv act sexual cu minori și folosirea prostituției infantile, toate în formă continuată și în stare de recidivă. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța sub numărul 20152/212/2023.

Însă, la ultimul termen de judecată, situația s-a complicat. Cele două minore implicate în caz, precum și o altă persoană audiată, și-au schimbat radical declarațiile. Aceste noi mărturii contrazic complet versiunile oferite în faza de urmărire penală, sugerând o posibilă încercare de a împiedica sau îngreuna tragerea la răspundere penală a lui Diaconescu.

Procurorii suspectează acum că aceste schimbări în mărturii nu sunt întâmplătoare și ar putea constitui infracțiuni separate. Ei investighează posibilitatea ca martorii să fi mințit fie în declarațiile inițiale, fie în cele recente din instanță, cu scopul de a favoriza situația juridică a lui Dan Diaconescu.

Este important de subliniat că această autosesizare a procurorilor nu echivalează cu o concluzie definitivă. Ea reprezintă doar deschiderea unei noi direcții de investigație, menită să clarifice discrepanțele apărute între declarațiile inițiale și cele recente. Principiul prezumției de nevinovăție rămâne în vigoare, atât pentru Dan Diaconescu, cât și pentru martorii suspectați de mărturie mincinoasă.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri