O COPILĂ DE 13 ANI A PUS PE JAR UN JUDEȚ ÎNTREG ȘI APROXIMATIV 100 DE POLIȚIȘTI, DUPĂ CE A RĂSPUNS UNEI PROVOCĂRI DE PE TIKTOK

O fată de 13 ani a generat o mobilizare masivă a forțelor de poliție din Brașov, după ce a participat la o provocare de pe TikTok, raportând o răpire fictivă. Aproape 100 de polițiști au fost implicați în investigații, în urma unui apel la 112 în care o femeie a pretins că a fost forțată să intre într-un autovehicul de persoane necunoscute.

Folosind tehnici avansate de localizare, autoritățile au efectuat mai multe percheziții, descoperind că apelul a fost făcut de o fată care a inventat povestea ca parte a unei provocări de pe rețelele sociale. După ce a efectuat apelul, aceasta a refuzat să răspundă și a aruncat cartela SIM pentru a evita identificarea.

Poliția a subliniat că fapta fetei reprezintă o infracțiune gravă, inducerea în eroare a autorităților, pedepsită conform Codului Penal cu până la trei ani de închisoare sau amendă. De asemenea, părinții ei ar putea fi sancționați pentru lipsa supravegherii. Poliția a avertizat asupra riscurilor pe care le implică apelurile false la 112 și a recomandat părinților să monitorizeze activitatea online a copiilor, informându-i despre consecințele unor astfel de acțiuni.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri