HAOS ADMINISTRATIV LA CEL MAI MARE SPITAL DE PNEUMOLOGIE DIN ROMÂNIA. DSP BUCUREȘTI SPUNE CĂ INSTITUTUL „MARIUS NASTA” ARE AUTORIZAȚIA SANITARĂ DE FUNCȚIONARE

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București se află în centrul unei controverse administrative privind autorizația sa sanitară de funcționare. Deși Direcția de Sănătate Publică (DSP) București susține că a emis autorizația pe data de 15 octombrie, managerul institutului, Beatrice Mahler, declară că unitatea medicală nu a primit nicio notificare în acest sens, nici în format fizic, nici electronic.

Autorizația a fost emisă cu un plan de conformare până în 2026, principala problemă fiind înălțimea necorespunzătoare a sălilor de operație conform standardelor legale. Această limitare este cauzată de construcția veche a clădirii, care are o vechime de 50 de ani și unde modificările structurale sunt dificil de realizat, având în vedere că deasupra sălilor de operație se află saloane.

Situația se complică și mai mult deoarece Casa de Sănătate București a anunțat că va efectua un control, existând posibilitatea ca spitalul să fie obligat să returneze fondurile primite în perioada în care a funcționat fără autorizație. În acest caz, conducerea institutului intenționează să acționeze DSP în instanță, considerând că vina pentru această situație aparține instituției care nu a emis la timp documentația necesară.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri