SPERANȚĂ PENTRU BOLNAVII DE CANCER! ROMÂNIA VA PRODUCE IZOTOPUL ANTI-CANCER LUTEȚIU-177 LA CERNAVODĂ!

O veste excelentă pentru bolnavii de cancer din România! Reactorul 2 de la Cernavodă va produce Lutețiu-177, un izotop utilizat în tratamentul unor forme de cancer. Nuclearelectrica, în colaborare cu compania franceză Framatome, a anunțat demararea proiectului de producție a acestui izotop vital.

Lutețiu-177 are capacitatea de a distruge celulele canceroase fără a afecta celulele sănătoase, fiind utilizat în terapia cancerului de prostată și a tumorilor neuroendocrine.

Punctul forte al acestei terapii inovatoare este acțiunea țintită asupra celulelor canceroase. Izotopul se atașează de un liant care îl direcționează către receptorii specifici din celulele canceroase, distrugându-le selectiv.

Deși tratamentul cu Lutețiu-177 este disponibil de ani buni în străinătate, în România pacienții trebuiau să meargă în afara țării pentru a beneficia de el. Costurile acestui tratament, nedecontat în România, pornesc de la 6000 de dolari.

Vestea bună este că bolnavii din România ar putea beneficia de acest tratament peste 3 ani, odată cu demararea producției la Cernavodă.

Implementarea acestui proiect reprezintă o contribuție majoră a României în lupta împotriva cancerului și o speranță pentru numeroși pacienți.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri