AMNISTIE FISCALĂ PENTRU PENSIONARI! NU VOR MAI FI OBLIGAȚI SĂ RETURNEZE BANII PRIMIȚI ÎN PLUS DIN GREȘEALĂ ÎN URMA RECALCULĂRII

Pensionarii care au primit sume mai mari decât cele cuvenite, în urma unor erori de calcul, pot răsufla ușurați! Parlamentul a adoptat o lege care îi scutește de obligația de a restitui banii.

Această lege vizează pensionarii care au ieșit la pensie după octombrie 2014 și au beneficiat de pensii mai mari din cauza unor erori de calcul sau a unor date introduse greșit în sistem.

Decizia vine în contextul în care zeci de mii de pensionari s-au trezit cu pensii mai mari decât cele cuvenite, în urma unor erori generate de programul electronic de calcul al pensiilor. Se estimează că erorile sunt, în medie, de aproximativ 100 de lei lunar per pensionar.

Legea scutește de vină atât funcționarii care au introdus datele greșite, cât și pensionarii care au beneficiat de pe urma acestor erori.

Violeta Alexandru, deputat USR, a criticat situația, atribuind responsabilitatea partidelor aflate la guvernare, PSD și PNL.

Aceasta este a doua amnistie fiscală de acest gen, prima având loc în 2014, odată cu modificarea legii pensiilor.

Chiar și după recalcularea pensiilor din această vară, aproximativ 17.500 de decizii au fost contestate de pensionari, mulți dintre aceștia continuând să se confrunte cu probleme legate de calculul pensiilor.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri