FOSTUL ȘEF AL ANAF GIURGIU, MIHAI SEBE, ACUZAT DE TRAFIC DE INFLUENȚĂ

Mihai Sebe, fostul șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu, a fost trimis în judecată de DNA pentru două infracțiuni de trafic de influență. Acesta este acuzat că a pretins și primit bani de la doi oameni de afaceri pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul ANAF și ITM Giurgiu, astfel încât aceștia să nu aplice măsurile legale în urma controalelor efectuate la firmele celor doi.

Mihai Sebe, în calitate de șef al Fiscului din Giurgiu, ar fi abuzat de funcția sa pentru a obține foloase necuvenite. Concret, el ar fi cerut și primit mită de la doi oameni de afaceri, promițând în schimb că va interveni la subordonații săi din cadrul ANAF și ITM Giurgiu pentru a-i favoriza pe aceștia în timpul controalelor. Astfel, Sebe ar fi promis că va determina funcționarii să nu constate nereguli la firmele celor doi oameni de afaceri, să nu calculeze prejudicii aduse bugetului de stat și să nu sesizeze organele de urmărire penală.

Cei doi oameni de afaceri implicați în acest caz au recunoscut faptele și au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, la fel ca și un consilier superior din cadrul Fiscului, acuzat de complicitate la trafic de influență.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri