GUVERNUL A APROBAT. BEREA SE VA SCUMPI ÎN ROMÂNIA. CARE ESTE VESTEA „BUNĂ”

 

Guvernul a decis majorarea treptată a accizei la bere în următorii doi ani, renunțând la actualizarea anuală în funcție de inflație.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent o modificare a modului de calcul al accizei la bere, optând pentru o creștere graduală în următorii doi ani. Această decizie vine în urma solicitărilor din partea industriei de bere, care a cerut o mai bună predictibilitate în ceea ce privește taxarea.

Până în prezent, acciza la bere se actualiza la 1 ianuarie a fiecărui an, în funcție de inflația înregistrată în ultimele 12 luni. Noul model de calcul prevede o creștere graduală a accizei, conform unui tabel prezentat într-o anexă a unei ordonanțe de urgență.

Această modificare ar putea duce la o creștere a prețului berii pentru consumatori, însă impactul se așteaptă a fi mai mic decât în cazul actualizării anuale în funcție de inflație.

Este important de menționat că:

  • Acciza la bere este o taxă percepută pe hectolitru și pe grad Plato, care reprezintă un procent de zaharuri dizolvate în lichid.
  • Asociația Spirits România a avertizat că majorarea accizei ar putea avea efecte negative asupra consumatorilor, industriei și economiei României.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri