CORUPȚIE LA RECRUTAREA MILITARĂ DIN UCRAINA: ȘASE SUSPECȚI, ARESTAȚI CU 1,1 MILIOANE DE EURO ÎN NUMERAR

Biroul de anchetă ucrainean (DBR) a anunțat joi arestarea a șase persoane, trei oficiali ai unui centru de recrutare militară din Kiev și trei civili, acuzați de organizarea unui sistem de sustragere ilegală de la mobilizare. În timpul perchezițiilor, anchetatorii au confiscat peste 1,2 milioane de dolari și 45.000 de euro în numerar, precum și 11 autoturisme de lux.

Potrivit DBR, grupul infracțional facilita evitarea recrutării pentru sume cuprinse între 2.000 și 15.000 de dolari. Unul dintre membrii grupului era șeful unei comisii medicale care evalua dacă bărbații sunt apți sau nu pentru luptă.

Acest caz este doar unul dintre multele scandaluri de corupție legate de sistemul de recrutare din Ucraina. Președintele Volodimir Zelenski a destituit toți responsabilii de mobilizare în 2023 din cauza criticilor severe la adresa corupției și injustiției din acest sistem. Recent, procurorul general Andrii Kostin și-a anunțat demisia după ce o anchetă a scos la iveală o schemă de corupție care le permitea unor responsabili ai parchetului să evite înrolarea în armată.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri