CURTEA DE APEL IAȘI A EXCLUS ÎNREGISTRĂRILE DNA DIN DOSARUL LUI DUMITRU BUZATU

Curtea de Apel Iași a luat o decizie importantă în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. Instanța a dispus îndepărtarea de la dosar a mijloacelor de probă constând în înregistrări efectuate prin folosirea de dispozitive tehnice, precum și a declarației martorei Plesca Gabriela.

Această decizie a fost luată în urma contestațiilor formulate de Ministerul Public – P.Î.C.C.J. – D.N.A. – Serviciul Teritorial Iași și de inculpații Buzatu Dumitru și Judele Radu împotriva încheierii intermediare nr. 86/29.04.2024 și a încheierii finale nr. 92/13.05.2024, pronunțate de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Vaslui.

Instanța a respins ca nefondată cererea inculpatului Buzatu Dumitru privind incompatibilitatea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Vaslui, invocată în contestație, și a admis cererea formulată de inculpatul Judele Radu cu privire la nelegalitatea administrării unor probe în cursul urmăririi penale.

În urma acestei decizii, dosarul lui Dumitru Buzatu va fi retrimis la DNA pentru a fi reevaluat și pentru a se decide dacă se va întoarce la DNA sau va fi trimis în instanță pentru judecată. Un nou termen de judecată a fost stabilit pe data de 15 noiembrie, când se va decide dacă dosarul se va întoarce la DNA.

Dumitru Buzatu a fost acuzat de luare de mită și arestat preventiv în luna septembrie a anului trecut. Ulterior, a fost plasat sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obțină un contract. Banii au fost găsiți de anchetatori în portbagajul mașinii acestuia, după ce fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri