România are șanse ca până la sfârșitul anului să adere la spațiul Schengen – Anunțul europarlamentarului Siegfried Mureșan

România are șanse ca până la sfârșitul anului să adere la spațiul Schengen susține Siegfried Mureșan, europarlamentar, vicepreședinte PPE.

„Lucrurile se văd foarte clar – România îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen, se bucură de sprijinul a 26 din 27 de state, inclusiv sprijinul Comisiei Europene și al Parlamentului European. Un singur stat se opune, cu pretexte nejustificate ce țin de migrație, ciza migraționistă din Austria nu are nicio legătură cu România, după cum bine știm.

Vestea bună este că s-au luat o serie de măsuri pentru combaterea migrației la nivel european și sper ca guvernul Austriei să revină cu picioarele pe pământ, să revină la realitate și să ridice obiecția nejustificată împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, de preferat până la finalul acestui an, astfel încât să putem adera la Schengen, așa cum merităm”, a spus europarlamentarul.

Întrebat dacă avem șanse ca până la sfârșitul anului să avem o decizie favorabilă aderării României la spațiul Schengen, Siegfried Mureșan a răspuns: „Cred că merităm și cred că avem șanse. Noi știm că ne-am făcut temele, rămâne acum ca și acest ultim stat să renunțe la obiecția nejustificată”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri