Aproximativ 18.500 de candidaţi din cei peste 22.000 înscrişi pentru proba la alegere a Bacalaureatului au participat la examen

Aproximativ 18.500 de candidaţi din cei peste 22.000 înscrişi pentru proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului s-au prezentat, vineri, la examen. Douăzeci de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Ultima probă din această sesiune va avea loc luni.

Potrivit Ministerului Educaţiei, proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E.d) – din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august 2023) s-a desfăşurat vineri, cu participarea a 18.554 de candidaţi (dintr-un total de 22.239 de candidaţi înscrişi – toate promoţiile).

Astfel, nu s-au prezentat 3.665 de candidaţi, iar 20 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00 pe site-ul de profil.

Ultima probă scrisă din această sesiune – Limba şi literatura maternă – proba E.b) – va avea loc luni.

Primele rezultate vor fi aşate în 25 august (până la ora 12:00) pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi în centrele de examen, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi comunicate în 29 august.

Nota minimă de promovare – pentru fiecare probă – este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

Potrivit sursei citate, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri