Kremlinul se răzbună pe civilii ucraineni pentru atacurile recente asupra Moscovei

Conflictul dintre Ucraina și Rusia continuă să se agraveze, după ce forțele ucrainene au lansat mai multe atacuri cu rachete și drone asupra capitalei ruse, provocând moartea a sute de persoane și distrugerea unor obiective strategice. În replică, Rusia a intensificat bombardamentele asupra zonelor populate din Ucraina, fără a ține cont de victimele civile. În acest context, situația umanitară din Ucraina se înrăutățește pe zi ce trece, iar comunitatea internațională încearcă să găsească soluții pentru a opri violențele.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un discurs emoționant în fața națiunii, în care a denunțat agresiunea rusă și a cerut unitate și rezistență. El a spus că Rusia nu vrea doar să ocupe teritoriul ucrainean, ci și să anihileze identitatea și cultura ucraineană. Zelenski a subliniat că Ucraina nu este singură în acest război, ci are aliați și parteneri care o susțin. Președintele Zelenski a mulțumit Statelor Unite, Uniunii Europene, NATO și altor țări pentru ajutorul militar și umanitar acordat Ucrainei. El a îndemnat poporul ucrainean să nu se lase înfrânt de frică sau disperare, ci să lupte pentru libertate și demnitate.

Un spital mobil din regiunea Harkiv, care trata răniți din rândul armatei ucrainene și al populației civile, a fost lovit de un atac aerian al Rusiei. Potrivit unor surse medicale, cel puțin 15 persoane au murit și alte 30 au fost rănite grav în urma atacului. Printre victime se numără medici, asistenți, voluntari și pacienți. Spitalul mobil era amplasat într-o zonă izolată și era marcat cu simbolul Crucii Roșii. Atacul a fost condamnat de organizațiile umanitare internaționale ca fiind o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar.

Statele Unite au anunțat că vor trimite noi echipamente militare în Ucraina, pentru a spori capacitatea de apărare a acesteia în fața agresiunii ruse. Printre echipamentele trimise se numără sisteme antirachetă Patriot, avioane F-35, tancuri Abrams și vehicule blindate Stryker. De asemenea, SUA vor trimite mai mulți instructori militari și experți în domeniul cibernetic pentru a asista forțele ucrainene. Președintele american Joe Biden a declarat că SUA sunt alături de Ucraina și că vor face tot ce este necesar pentru a o apăra de amenințarea rusă.

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit în regim de urgență pentru a discuta situația din Ucraina, la solicitarea secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Acesta a cerut încetarea imediată a focului în Ucraina și reluarea dialogului politic între părțile implicate. El a avertizat că războiul din Ucraina are consecințe dramatice pentru populația civilă, care se confruntă cu lipsa de apă, alimente, medicamente și adăpost. El a făcut apel la respectarea drepturilor omului și a dreptului internațional umanitar în Ucraina. El a solicitat, de asemenea, accesul neîngrădit al agențiilor umanitare în zonele afectate de conflict.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri