Cadru didactic la două școli din municipiul Buzău primit la ore deși se afla în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale

În data de 14 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, urmare activităților specifice desfășurate în contextul începerii anului școlar, s-au sesizat din oficiu, față de conducerea a două unități de învățământ din municipiul Buzău, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că unitățile de învățământ nu au desfășurat corespunzător activitățile și verificările specifice impuse de Legea 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, cu privire la un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Buzău, cadru didactic în ambele școli. Mai mult, în urma investigațiilor, cu privire la aceeași persoană, au fost constatate aspecte ce ar putea fi incidente Legii învățământului preuniversitar 198/2023.

Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale ce se impun.

Totodată, polițiștii au semnalat cazul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, pentru demararea activităților specifice, conform competențelor.

Sursa: Realitatea de Buzau

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri