Gruparea Wagner intră în disoluţie / Kievul cere ridicarea, azi, a embargoului asupra exporturilor agricole, România fiind direct vizată

Mișcări civile în Herson: Guvernul ucrainean a instruit evacuarea forțată a civililor din zona Herson, o regiune afectată de atacurile continue și parțial sub control rusesc. Oleksandr Prokudin, guvernatorul regiunii, a confirmat această decizie pe Telegram.

UPDATE: Situația Grupării Wagner: Imagini obținute din satelit sugerează că baza lor militară din apropierea Minsk-ului, Belarus, este în proces de demontare. Aceasta ar putea semnala sfârșitul activităților bazei Wagner, o unitate mercenară rusă.

UPDATE Zelenski la ONU: Se așteaptă ca președintele ucrainean să participe la Adunarea Generală a ONU din New York și să aibă o întâlnire cu președintele SUA, Joe Biden, conform surselor NBC.

UPDATE Apel pentru eliminarea restricțiilor: Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a solicitat Comisiei Europene să pună capăt restricțiilor asupra exporturilor agricole ucrainene, subliniind importanța angajamentelor UE.

UPDATE Noi măsuri punitive din partea SUA: Administrația Biden a introdus sancțiuni împotriva mai multor entități și persoane asociate cu diverse sectoare din Rusia, în încercarea de a limita sprijinul militar pentru conflictul din Ucraina.

UPDATE România și exporturile ucrainene: Premierul român, Marcel Ciolacu, a anunțat intenția de a majora transportul de cereale ucrainene prin România în luna următoare.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri