Rusia susține că a doborât 7 drone ucrainene care se îndreptau spre Crimeea și Moscova

Apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă ucraineană în regiunea Moscova şi alte şase care se îndreptau spre Peninsula anexată Crimeea, a anunţat duminică Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

Una dintre drone a fost interceptată la ora locală 01.45 (sâmbătă, 22.45 GMT) în districtul Istrinskii din regiunea Moscova, a indicat ministerul pe Telegram.

„Potrivit informaţiilor preliminare, nu există pagube sau victime la locul unde au căzut resturile”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, de asemenea, pe Telegram.

Rusia a cheltuit 167 de miliarde de dolari pentru invazia la scară largă, iar ucrainenii au distrus echipamente ruseşti în valoare de aproximativ 34 de miliarde de dolari până la 24 august, potrivit Forbes Ucraina, pe baza datelor publicate de Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Această cifră nu include cheltuielile de apărare ale Rusiei care nu sunt legate de război şi nici pierderile economice ale Rusiei ca urmare a multiplelor sancţiuni internaţionale.

Cele mai mari cheltuieli se îndreaptă către aprovizionarea armatei, care costă 51,3 miliarde de dolari. Salariile militarilor costă 35,1 miliarde de dolari, iar despăgubirile acordate familiilor celor căzuţi la datorie – 21 miliarde de dolari, scrie kyivindependent.com.

Preşedintele Ucrainei, Volodiimir Zelenski, a afirmat, sâmbătă, că oficialii ucraineni au programate zeci de negocieri în această lună, el subliniind, şi în perspectiva Forumului Industriilor de Apărare, că ţării trebuie să îi se ofere toate oportunităţile de a produce arme şi muniţii şi o tehnologie modernă pentru a avea o protecţie fiabilă împotriva oricărei forme de agresiune. “Lumea trebuie să fie mai puternică decât orice ameninţare la adresa vieţii din partea agresorilor sau a teroriştilor”, a menţionat el.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri