Bilanţul victimelor inundaţiilor din Libia a depăşit 11.000 de morţi

Bilanţul victimelor inundaţiilor devastatoare produse în Libia a urcat la aproape 11.300 de morţi doar în cel mai puternic lovit oraş, Darna, conform unui anunţ făcut de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), transmite duminică DPA, potrivit Agerpres.

Conform Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), bilanţul victimelor din oraşul Derna se ridică la peste 11.300 de morţi şi 10.100 dispăruţi. În alte părţi lovite de furtună din estul Libiei şi-au mai pierdut viaţa aproximativ 170 de persoane.

„Ne aşteptăm ca numărul să crească pe măsură ce echipele de salvatori continuă să caute supravieţuitori”, conform comunicatului OCHA.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat la rândul său că aproape 4.000 de persoane decedate în aceste inundaţii au fost identificate.

Puternica furtună Daniel a lovit Libia duminică, 10 septembrie, după ce a afectat anterior Grecia, Bulgaria şi Turcia. Două diguri au fost sparte în munţii de deasupra portului Derna, viitura rezultată distrugând părţi extinse din oraşul cu 100.000 de locuitori.

Foto articol / Reuters

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri