Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit pentru asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de măsuri fiscale – Ciolacu: De astăzi, s-a terminat cu dubla măsură!

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la începutul discursului prin care îşi asumă răspunderea în Parlament pentru pachetul de măsuri fiscale că de astăzi, s-a terminat cu dubla măsură, s-a terminat cu privilegiile la stat, s-a terminat cu excepţiile din mediul privat.

Parlamentarii USR şi AUR afişează pancarte cu mesaje critice la adresa taxelor instituite prin proiectul de lege. Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit în plen comun marţi, pentru asumarea răspunderii Guvernului Termenul de depunere a amendamentelor la iniţiativa legislativă a fost ora 13.00, după care Guvernul s-a reunit în şedinţă la Palatul Victoria, pentru a discuta şi integra amendamentele acceptate la proiectul de lege pe care premierul Marcel Ciolacu îl prezintă în Parlament, conform News.ro.

Parlamentarii USR au afişat pancarte cu mesajul ”Ciolacu, esti pe drojdie”, ”Măriţi taxele ca să furaţi cu porbagajul”, sau cu fotografii ale mitei primite de fostul preşedinte al CJ Vaslui, social-demnocratul Dumitru Buzatu.

Şi parlamentarii AUR afisează mesaje critice la adresa taxelor instituite prin proiectul pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea.

Şedinţa de plen a fost precedată de un scandal în coaliţie, legat de apariţia unui articol nou, care practic prevede o naţionalizare a Pilonului doi de pensii, potrivit unor surse politice, a provocat scandal în interiorul şedinţei, liberalii nefiind de acord cu acesta. În plus, taxarea băncilor se modifică în sensul în care acestea ar trebui să plătească un impozit de 2% pe cifra de afaceri în 2024 şi 2025, dublu faţă de prevederea iniţială de 1%.

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că propunerea a venit de la secretarul de stat al PSD din Ministerul Finanţelor, Daniela Pescaru.

Executivul a aprobat, luni, proiectul de lege privind „oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România”.

Potrivit articolului 114 din Constituţie, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Executivul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, este adoptată. AUR vrea să depună o moţiune de cenzură, dar nu are semnăturile necesare, iar USR şi Forţa Dreptei au anunţat că vor contesta la Curtea Constituţională proiectul pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, este considerat adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care Preşedintele României cere reexaminarea legii adoptate, dezbaterea acesteia va fi făcută în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului. 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri