Rețeaua mitei din spitale: cum fac legea paznicii și oamenii de la spălătorie. Cum erau instruiți pacienții să lase bani medicilor

Sunt anchete de proporții în două spitale din țară unde au fost descoperite rețele de șpăgari coordonate de paznici ai instituțiilor sau de oameni care se ocupă cu spălatul lenjeriilor. 

Un prim caz a fost descoperit în Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, unde un muncitor necalificat de la spălătoria unitatii coordona lista medicului de la Ambulatoriul spitalului. Bărbatul prelua actele de la diverși pacienți și tot el le explica că trebuie să lase sub scrumiera din cabinetul doctorului suma de 30 de lei. Banii lăsați de pacienți erau pentru obținerea cu prioritate a documentelor medicale care să ateste efectuarea unor analize și controale.  

O situație similară a fost descoperită și la Spitalul Județean din Ploiești. Aici, agentul de pază colabora cu doctorii de la Unitatea de Primiri Urgențe și, în schimbul unor sume de 50 sau 100 de lei, pacienții primeau un diagnostic fals pentru concediu medical. 

Atât omul de serviciu și complicii săi de la Spitalul din Baia Mare, dar și paznicul de la spitalul din Ploiești au primit închisoare cu suspendare. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri