Meteorologul ANM anunță ninsori în zone extinse, nu doar la munte – Cum va fi vremea în weekend

Vremea în weekendul următor vine cu temperaturi scăzute în mare parte din țară și chiar cu ninsori la munte și chiar și în zone mai joase.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a vorbit la Realitatea PLUS despre faptul că în weekendul viitor vom avea temperaturi scăzute și ninsori slabe în unele zone din țară. Până atunci însă ploile vor continua să cadă însă în zone mai restrânse:

„Vorbim de o ameliorare, se vor mai semnala doar pe arii restrânse, în zonele montane unde la peste 1700 de metri vom aștepta chiar ninsoare însă slab cantitativ.

Vorbim de o ușoară răcire, temperaturile maxime în nord vor fi de 8-9-10 grade. În restul țării temperaturile vor depăși 10 grade.

Treptat, mâine vom avea maxime până la 16 grade iar în weekend o răcire semnificativă, temperaturile maxime 3-4 cel mult 10 grade în condițiile în care apar și precipitațiile, vorbim de o extindere, vineri. Sâmbătă se vor semnala pe arii extinse, însoțite de vânt, cam în toate zonele, precipitații în transformare, la munte dar și în zona mai joasă montană, lapoviță și ninsoare.

Minimele deocamdată vor fi mai mari decât media la această dată, până sâmbătă noapte și duminică noapte atunci când vor fi negative în mare parte din țară.

Și în zona Capitalei persistă precipitațiile, în weekend temperatura va fi de cel mult 10-11 grade, în condițiile în care se va intensifica și vântul și vor apărea noi precipitații”, a explicat Alina Șerban la Realitatea PLUS.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri