România, gata să pună umărul la reconstrucţia Ucrainei. Ciucă: Deschiderea pentru acest demers este totală

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă (PNL) a declarat, miercuri, că România poate să proiecteze un plan consolidat pentru reconstrucţia Ucrainei, el afirmând că s-a discutat şi se discută despre reconstrucţia țării vecine prin poziţionarea noastră geografică şi prin tot ceea ce înseamnă relevanţa strategică a portului Constanţa, a fluviului Dunărea şi a celei mai scurte distanţe către zona de conflict.

”Am vorbit de Ucraina, dumneavoastră, ca investitori străini înţelegeţi foarte bine contextul de Securitate, înţelegeţi foarte bine care au fost efectele acestui conflict şi aşa cum se menţiona de la nivelul BNR, la ultima analiză, toată această temporizare a creşterii economice s-a datorat conflictului din Ucraina, în mod aparte şi de aici ne-am confruntat cu o scădere a consumului, o scădere a industriei şi desigur o creştere a preţurilor”, a afirmat, miercuri, Ciucă în discursul susținut la un forum pe investiții.

Preşedintele Senatului a arătat că totuşi, s-a discutat şi se discută despre reconstrucţia Ucrainei prin poziţionarea noastră geografică şi prin tot ceea ce înseamnă relevanţa strategică a portului Constanţa, a fluviului Dunărea şi a celei mai scurte distanţe către zona de conflict”.

”România, alături de dumneavoastră, poate să proiecteze un plan consolidat pentru reconstrucţia Ucrainei, pentru prepoziţionarea tuturor facilităţilor necesare că atunci când conflictul se va fi încheiat să demareze procesul de reconstrucţie. Asta se poate întâmpla cel mai bine de aici, din România, iar deschiderea pentru acest demers este totală din partea noastră”, a arătat preşedintele PNL.

”Vă rog să aveţi încredere în potenţialul României, în oportunităţile de business din ţara noastră, vă rog să aveţi încredere într-un dialog deschis şi identificarea soluţiilor împreună cu decidenţii politici, cu Guvernul României şi continuaţi să investiţi în România pentru că merită”, a mai spus Nicolae Ciucă.

 

 
 
 

Sursa: Realitatea Din PNL

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri