Medicii de familie, într-un nou conflict cu CNAS. Începând din 11 decembrie, mai multe cabinete ar putea fi închise

Medicii de familie au o întârziere de plată de 21 de zile, după ce Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) nu au respectat termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară din luna octombrie. În acest context extrem de delicat, mai mulţi medici de familie din judeţul Mureş au anunțat că vor ca de luni, 11 decembrie, să închidă cabinetele.

”Medicii de familie au o întârziere de plată de 21 de zile şi nu avem niciun comunicat din partea CNAS. Este un lucru foarte rău, iar de luni mulţi colegi vor să închidă cabinetele, lucru care va afecta foarte mulţi oameni care au nevoie de ajutorul nostru”, a declarat, pentru News.ro, Iulia Băilă, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Mureş.

În 20 noiembrie, mai multe organizaţii patronale ale medicilor de familie au reclamat deja că nu este respectat de către Casele de Asigurări de Sănătate termenul contractual de plată integrală pentru serviciile de medicină primară din luna octombrie.

”Plata parţială, în proporţie de 60-70%, este inacceptabilă, această clauză nefiind cuprinsă în contractul asumat bilateral”, afirmau acestea, arătând că, dacă nu vor fi luate măsuri, medicii de familie vor temporiza toată activitatea medicală programabilă.

Citește și Multe localități din țară duc lipsă de medici de familie, deși veniturile au crescut – Cum se explică acest paradox

Sursa: Realitatea de Mures

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri