De câți bani ai nevoie pentru a fi fericit? Definiția experților

Cercetările vechi sugerau că 75.000 de dolari pe an ar fi suficienţi pentru fericire. Totuşi, experţii de acum spun că nu există o cifră magică universală.

În căutarea răspunsului – şi anume, unde se intersectează cu adevărat venitul şi fericirea, dacă se intersectează – Lifehacker a consultat-o pe Lindsay Bryan-Podvin, terapeut financiar, conform New York Post.

Lindsay Bryan-Podvin ne sfătuieşte să nu ne definim valoarea prin contul bancar. În loc să căutăm o sumă ideală, ar trebui să ne concentrăm pe a defini „suficient” pentru noi înşine.

„Pentru mulţi dintre noi, contul nostru bancar sau valoarea netă este o simbolizare vizuală a modului în care ne măsurăm valoarea de sine. Adesea o echivalăm cu cifrele din conturile noastre bancare, cu soldul fondurilor noastre de pensii sau cu valoarea activelor noastre”, afirmă terapeutul.

Bryan-Podvin susţine că, de foarte multe ori, clienţii ei cred că banii îi împiedică să avanseze în planurile de îmbunătăţire personală, considerând că următoarea mărire de salariu este cheia pentru o sănătate personală mai bună sau pentru o viaţă socială mai bună. Şi, deşi acest lucru nu este adevărat, Bryan-Podvin spune că le înţelege gândirea.

Fericirea nu stă într-o anumită sumă de bani

Iar în zilele noastre, pentru ca cei mai mulţi dintre noi să se poată bucura, trebuie să câştige mult mai mult de 75.000 de dolari pe an, ajustaţi sau nu în funcţie de inflaţie. Şi astfel, decât să căutaţi la experţi o nouă cifră arbitrară, îndeamnă Bryan-Podvin, definiţi cuvântul „suficient” pentru voi înşivă. Începeţi, spune ea, prin a vă despărţi complet valoarea de sine de finanţe.

Pentru a face acest lucru, mantre precum „Sunt mai mult decât ceea ce am sau deţin” sau „Valoarea mea netă nu mă defineşte ca persoană” ar putea fi de ajutor.

Luaţi în considerare bunăstarea dvs. în alte domenii, în afară de finanţe, care ar putea să vă reţină. Apoi, uitaţi-vă la ceea ce vă doriţi, dar nu aveţi în acest moment – concentraţi-vă pe lucruri modeste, cum ar fi ieşirile în oraş cu o persoană iubită sau activităţile de vară pentru copii, experienţe care ar contribui la sentimentul general de bunăstare.

Apoi, adunaţi costurile şi puneţi-le alături de cheltuielile actuale. Pe ce cheltuiţi bani acum şi pe care aţi putea să le reduceţi?

Exagerezi cu bunurile materiale sau cu simbolurile de statut, cum ar fi maşinile şi renovările scumpe ale casei? Vă consumaţi în căutarea sensului?

Se pare că, potrivit expertului, s-ar putea să câştigi deja suficient pentru a fi fericit sau cel puţin mulţumit. S-ar putea doar să cheltuieşti banii în locurile greşite.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri