Vremea 7 februarie. Vijelii puternice dar și maxime de 20 de grade

Vremea în data de 7 februarie vine atât cu vijelii cât și cu temperaturi ridicate în multe zone din țară.

Astăzi, valorile de temperatură vor fi cu mult peste normele specifice perioadei, astfel că maximele se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei şi 19…20 de grade, izolat în regiunile sudice. Vor fi ploi slabe local în Maramures și izolat în Crişana și Transilvania.

În Carpaţii Occidentali și în nordul Carpaţilor Orientali, trecător se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de 80…100 km/h.

În București, valorile de temperatură vor fi cu mult peste cele normale specifice perioadei, astfel că temperatura maxima va fi de 16…18 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla cu rafale de pâna la 40 km/h.

La munte, vor fi înnorari temporare și izolat vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie și trecător lapoviță la altitudini de peste 1700 m. În restul zonei montane, cerul va fi variabil. Vântul va continua să aibă intensificări, cu viteze de 80…100 km/h, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali. Valorile termice se vor menține mult mai mari decât cele specifice perioadei. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o atenționare nowcasting cod portocaliu de fenomene periculoase imediate, valabilă în următoarele ore.

Valabil de la: 07-02-2024 ora 8:00 până la : 07-02-2024 ora 10:00 în județul Suceava , zona de munte de peste 1800 m și județul Neamţ, zona de munte de peste 1800 m;

Se vor semnala: intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 120 km/h.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri