Ministrul Muncii: „Pensiile vor crește în fiecare an de acum!”. Cererile de recalculare nu sunt necesare

Ministrul Muncii a venit cu clarificări la Realitatea Plus în legătură cu  legea pensiilor.

„Piața forței de muncă în România este deficitară contractul de munca in baza codului muncii este o intelegere intre parti. Daca un angajator nu stie sa-si respecte, sa-si stabilizeze angajatul, fie ca discutam despre institutii bancare sau alte domenii, la un moment dat angajatii buni vor pleca si atunci aici este foarte important ca angajatorii sa inteleaga ca trebuie sa isi respecte angajatii de asa maniera incat prin nivelul competentelor acestora si institutia unde lucreaza sa aiba rezultate mai bune. Aici, interventia noastra poate fi pana la un punct.

Am venit cu o strategie care ține de familiile cu copii și este nevoie să stimulăm nevoia României de a renaște cumva. După părerea mea, cea mai gravă problemă pe care o are România astăzi este demografia”, a spus Simona Bucura Oprescu.

„Murim mai mulți decât ne naștem, avem spor natural negativ, iar din acest motiv și noi statul român suntem obligați să venim cu măsuri care să motiveze mai mult tinerele familii să aibă copii. Eu mă bucur că noua lege a pensiilor a venit cu cele două măsuri.

Concediul de creștere copil este stagiu contributiv. Deci este ca și când ai fi stat la serviciu.

Ce fac celelalte mame care au deja un copil și urmează al doilea, 3.400 de lei? Indemnizația este un procent și se acordă pentru fiecare copil.

România este una dintre tarile care acorda avem cea mai lunga perioada din Uniunea Europeana.

Pentru copii doi ani, trei ani pentru copiii cu nevoi speciale. Inclusiv la ultima misiune a celor de la OCDE ni s-a spus că această perioadă este mult prea lungă și că ar trebui scurtată. Aici, guvernul a fost foarte ferm. Colegii noștri de la ministerul muncii au fost la discuții, le-am explicat că este o politica a statului roman, o politica corelata cu celelalte politici, foarte importanta pentru romanaia si este o optiune pentru mame.

Sau avem stimulentul de insertie datorita caruia mamele pot alege sa se intoarca la serviciu”, a spus ministrul. 

Ministrul Muncii a explicat cum vor fi date punctele de stabilitate. Cei cu studii superioare vor avea pensie mai mare

Sursa: Realitatea Financiara

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri