Cod galben de inundaţii pe râurile din 9 judeţe, până vineri dimineaţă

Hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pe râurile din nouă judeţe, valabil până vineri dimineaţă.

”În cursul acestei dimineţi, specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor au instituit Codul galben pentru râuri din nouă judeţe ale ţării, cu valabilitate începând de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, 10 mai, la ora 8:00”, a transmis, joi, INGHA.

Cod galben de furtuni violente. ANM anunță instabilitate termică accentuată. Zonele lovite de ploi torențiale – HARTA

Astfel, sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din judeţele: Bihor, Cluj, Hunedoara, Arad, Alba, Sibiu, Caraş Severin, Timiş şi Vâlcea, în bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera şi Olt.

Prognoza specială pentru București. ANM anunță temperaturi de coșmar: vremea se răcește brusc

”Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Hunedoara şi Caraş Severin”, a mai transmis sursa citată.

Imagine

Meteorologii anunţă cod galben de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică, pentru mai multe judeţe. De asemenea, specialiştii precizează că vremea continuă să se răcească.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri