Ora potrivită pentru a lua micul dejun

Ora la care ne decidem să mâncăm prima masă a zilei poate influența semnificativ durata și calitatea vieții noastre, avertizează un renumit medic cardiolog. Dr. Mary Branch, medic în Statele Unite, subliniază importanța unui program alimentar regulat pentru sănătatea generală și pentru pierderea în greutate.

Importanța orei la care servim micul dejun

Dr. Branch recomandă să luați micul dejun zilnic la ora 07:45 dimineața. „Aceasta ajută la inițierea ritmului circadian pentru ziua respectivă. O masă înainte de a începe lucrul poate îmbunătăți eficiența și productivitatea, deoarece creierul are nevoie de energie pentru a funcționa optim,” explică Dr. Branch.

Medicul sugerează că persoanele care iau micul dejun înainte de ora 08:00 și evită să mănânce după ora 18:00 au șanse mai mici să dezvolte boli de inimă. De asemenea, respectarea unui orar constant pentru mesele zilnice poate facilita pierderea în greutate.

Postul intermitent și masa de seară

Pentru a pierde în greutate, Dr. Branch recomandă evitarea meselor târzii și sugerează postul intermitent ca o strategie eficientă. 

„Obiectivul de a termina de mâncat până la ora 17:00 sau 18:00 poate fi un obiectiv bun,” afirmă medicul.

Dr. Branch subliniază importanța consecvenței în programul alimentar. „A mânca prea devreme nu este o problemă,” spune specialistul. „Totul depinde de rutina ta. Dacă lucrezi la ora 6 dimineața, este bine să mănânci devreme.” Păstrarea unei rutine constante este cheia succesului.

Recomandări pentru un mic dejun sănătos

Dr. Branch sugerează un mic dejun bogat în proteine și sărac în grăsimi. Iată câteva dintre recomandări:

    Omletă din albușuri de ou
    Șuncă de curcan
    Pâine integrală sau o brioșă englezească cu avocado

„Încercați să reduceți zahărul,” adaugă doctorul. Este important să limitați grăsimile și să evitați alcoolul pentru a menține o dietă sănătoasă.

Respectarea unui orar constant pentru micul dejun și evitarea meselor târzii sunt esențiale pentru o sănătate optimă și pentru pierderea în greutate. 

Un mic dejun sănătos, bogat în proteine și sărac în grăsimi, poate ajuta la inițierea corectă a zilei și la îmbunătățirea funcției cerebrale. Ascultând sfaturile Dr. Mary Branch, putem contribui la menținerea sănătății inimii și la atingerea obiectivelor noastre de greutate.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri