Schema prin care doi angajați ai unei case de pariuri au dat lovitura. Cum făceau în așa fel încât să parieze fără să poată pierde

Doi angajați ai unei case de pariuri au pus la cale o metodă prin care pariau fără să poată pierde. Faptele, spun anchetatorii, ar fi avut loc în urmă cu aproximativ 5-6 ani, iar cei doi s-au folosit de metoda „cash out” în contextul unor meciuri de fotbal.  

Cei doi angajați care au decis să folosească metode ilegale au profitat de poziția lor din cadrul casei de pariuri: aceștia erau statisticieni și puteau interveni manual pe cotele meciurilor.
 
Astfel, ei au pus la cale un plan foarte simplu prin care câștigau bani: modificau cotele meciurilor deja decise cu unele mai mari, pariau pe respectivul meci și apoi scoteau banii. Prin această metodă de operare, angajații au retras sume totale de 150.000 euro. 
 
„Din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2018 – 2019 doi angajaţi, în funcţia de referenţi statisticieni de specialitate în cadrul unei societăţi având ca obiect de activitate pariurile sportive, în contextul unor meciuri de fotbal, ar fi modificat manual, fără drept, cu intenţie, cotele unor pariuri sportive şi ar fi declarat câştigătoare biletele depuse folosind procedura „cash out”, arată Poliția Capitalei. 
 
„În vederea administrării materialului probator, miercuri, au fost puse în executare două mandate de aducere şi a fost îndeplinită procedura de citare pentru 26 de persoane, martori în cauză. Cei în cauză au fost conduşi la audieri, faţă de aceştia urmând a fi dispuse măsurile legale”, mai arată DGPMB.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă informatică în formă continuată.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri