Alimente nocive pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea spune cum să renunțăm definitiv la ele: „Cele trei prafuri albe”

Medicul Vlad Ciurea avertizează omenirea care sunt alimentele nocive pentru creier. Conform specialistului, acestea ar trebui eliminate definitiv din alimentația noastră.

Mare atenție la alimentele nocive pentru creier

Medicul neurochirurg trage un semnal de alarmă asupra românilor și ne spune ce alimente ne fac cel mai mult rău. „Sunt o povară. Benefice sunt legumele. Așa cum am menționat, în grădina noastră românească găsim toate legumele, fructele și semințele necesare. În plus, pentru creier, este dovedit că usturoiul, pătrunjelul și busuiocul au efecte benefice. Deși usturoiul îmi provoacă arsuri la stomac, știu că este bun pentru sănătate, așa că îl consum în cantități foarte mici. Usturoiul ajută la curățarea vaselor de sânge, permițând astfel un flux sanguin mai bun către creier”, a explicat Vlad Ciurea într-o discuție cu Mihai Morar.

Specialistul afirmă că alimentele care fac rău creierului ar trebui să fie eliminate complet din dieta noastră. Însă, dacă nu reușim acest lucru, ar trebui măcar să reducem cantitatea semnificativ. Chiar dacă  sunt frecvent utilizate de bucătari, anumite condimente fac mai mult rău decât bine.

Care sunt cele trei substanțe albe nocive creierului

 
 

Vlad Ciurea a identificat trei substanțe celebre, de culoare albă, care ne pot afecta grav pe termen lung: „Nocive sunt toate aceste proteine și prăjeli, care ar trebui consumate doar ocazional, de sărbători. Acestea sunt o povară pentru creier. În plus, există cele trei prafuri albe toxice: unul este bine cunoscut de toată lumea, al doilea este zahărul rafinat, iar al treilea este sarea în exces. Eu mă refer strict la impactul asupra creierului, nu la efectele asupra stomacului sau ficatului”.

Este greu să fugim de zahăr, căci se regăsește în multe alimente pe care le consumăm zilnic, însă celebrul neurochirurg ne învață anumite trucuri pentru a elimina complet această substanță.

 
 

„Și eu mi-am pus această întrebare. Am încercat să folosesc miere și mi-am cumpărat ștevie pentru a înlocui zahărul. Știu clar că zahărul este dăunător pentru mine. Imaginați-vă un tsunami care vine peste voi.

Celulele pancreatice, care trebuie să proceseze zahărul, sunt ca niște broscuțe. Când zahărul ajunge la ele, încep să-l consume, dar la un moment dat sunt copleșite. Zahărul trece de aceste celule și intră în sânge, ducând la boli și acumulări de grăsime”, a explicat specialistul.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri