Botoșani: Planul roșu de intervenție, activat după o explozie la un magazin

Autoritățile au activat, vineri, planul roșu de intervenție în municipiul Botoșani, după o explozie urmată de un incendiu la un magazin de bricolaj din oraș.

Două autospeciale de stingere, o autospecială transport personal victime multiple, două ambulanțe SMURD și o unitate de terapie intensivă au fost trimise la fața locului, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție. Misiunea este în dinamică”, se arată în comunicatul IGSU.

10 victime în urma exploziei

Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, sunt zece persoane rănite în urma exploziei.

„Din informaţiile pe care mi le-au transmis colegii, este vorba despre zece victime, care au fost transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată. Au arsuri de diverse grade”, a spus primarul, citat de Agerpres.

Explozia s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la rețeaua de alimentare cu gaze din interiorul magazinului, a mai arătat primarul.

Victimele ar fi angajați ai magazinului.

„Înţeleg că a fost o defecţiune la reţeaua de alimentare cu gaze din interiorul acestui magazin. Aceste victime înţeleg că sunt angajaţi pentru că explozia s-a produs în partea de birouri a magazinului”, a adăugat edilul.

Pompierii încearcă să stingă incendiul la această oră și caută ale persoane surprinse în magazin.

„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție. Misiunea este în dinamică”, se arată în comunicatul IGSU.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri