Un medic chirurg este acuzat că și-a lăsat fiica să opereze un pacient la cap. Copila are 13 ani

Un caz controversat zguduie comunitatea medicală din Graz, Austria. Un medic chirurg de la Spitalul Universitar din Graz este acuzat că și-a adus fiica minoră, în vârstă de 13 ani, în sala de operație, permițându-i să participe activ la o intervenție chirurgicală pe creier.

Cum s-a întâmplat totul

Potrivit unui denunț anonim, chirurgul și-a adus fiica în sala de operație și i-a permis să participe la procedura neurochirurgicală. Incidentul s-ar fi petrecut la începutul anului, iar procuratura din Graz a fost alertată în urma unei sesizări anonime.

Spitalul Universitar din Graz a luat măsuri rapide după primirea acuzațiilor. Conducerea spitalului a inițiat o anchetă internă pentru a verifica veridicitatea acestor acuzații. Într-un comunicat oficial, spitalul a confirmat că fata a fost prezentă în secția de neurochirurgie în timpul operației, lucru permis în mod normal doar stagiarilor și studenților.

Măsuri disciplinare luate împotriva medicului

 
 

Chirurgul acuzat și un alt membru al echipei medicale au fost suspendați pe perioada investigațiilor. Hansjörg Bacher, purtătorul de cuvânt al procuraturii din Graz, a confirmat că acest caz este sub anchetă pentru vătămare corporală gravă. Persoanele care au fost prezente în sala de operație în timpul incidentului sunt, de asemenea, investigate.

„Pedeapsa pentru vătămare corporală gravă poate varia între șase luni și cinci ani de închisoare,” a declarat Hansjörg Bacher, conform meinbezirk.at. Ancheta se concentrează pe determinarea rolului exact al fetei în timpul operației și pe măsura în care aceasta ar fi putut pune în pericol sănătatea pacientului.

 
 

Acest caz a generat un val de controverse și îngrijorare în comunitatea medicală și publică. 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri