Se dau 719 de lei de la stat pentru o categorie de români. Banii vor intra în fiecare lună începând cu 10 iunie 2024

Vești bune pentru românii care au copii! Statul oferă un sprijin financiar lunar de 719 lei, disponibil pentru anumite categorii de familii care îndeplinesc anumite condiții și depun o cerere în acest sens. Această sumă este destinată susținerii creșterii copiilor și va fi distribuită în fiecare lună, începând cu 10 iunie.

Condiții și beneficiari

Beneficiarii acestei alocații sunt copiii din România care nu au împlinit vârsta de 18 ani, precum și cei care, după această vârstă, continuă studiile liceale sau profesionale. Astfel, sprijinul financiar este menținut până la finalizarea studiilor.

Alocațiile de stat pentru copii au fost recent majorate, astfel:

 
 

Pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei peste 2 ani cu dizabilități, suma a crescut de la 631 de lei la 719 lei.

Pentru copiii între 2 și 18 ani, alocația a crescut de la 256 de lei la 292 de lei.

 
 

Pentru a beneficia de această alocație, părinții trebuie să depună o serie de documente necesare, inclusiv o cerere tip, actul de identitate al părinților și certificatul de naștere al copilului. Documentele pot fi consultate în detaliu pe site-ul oficial al autorităților.

Cum se distribuie banii

Sumele vor fi distribuite prin metodele cunoscute, fie prin poștă, fie prin transfer bancar. De obicei, banii sunt virați sau pot fi ridicați în jurul datei de 8 a fiecărei luni. Cu toate acestea, în cazul în care data cade într-un weekend sau într-o zi nelucrătoare, plata este reprogramată pentru prima zi lucrătoare următoare. În această lună, de exemplu, plata se va efectua pe 10 iunie.

Acest sprijin financiar este parte din eforturile statului de a susține familiile și de a încuraja creșterea și educația copiilor. În contextul economic actual, aceste alocații reprezintă un ajutor semnificativ pentru multe familii din România.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri