Rușii trimit forțe speciale cecene în regiunea Harkov

Rusia desfășoară trupe cecene la granița ruso-ucraineană din apropierea regiunii Harkov, informează Institutul american pentru studierea războiului (ISW), în ultimul său raport.

În același timp, cercetătorii nu pot spune dacă comandamentul militar rus intenționează să angajeze imediat în luptă aceste forțe redistribuite sau dacă dorește să le folosească pentru a consolida Grupul de Forțe Nord.

Comandantul forțelor speciale cecene „Ahmat”, Apti Alaudinov, a declarat într-un interviu acordat la, sâmbătă, 8 iunie, canalului rus de propagandă RT că autoritățile ruse au decis să redistribuie unitățile „Akhmat” în regiunea Harkov la sfârșitul lunii mai 2024.

Liderul cecen Kadîrov spune că trupele ruseşti au capturat un sat ucrainean de la graniţă

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că forţele ruseşti, conduse de o unitate de forţe speciale cu sediul în Cecenia, au preluat controlul asupra unui sat ucrainean de frontieră, relatează Reuters.

Kadîrov, care conduce regiunea sa din Caucazul de Sud ca loialist al Kremlinului din 2007, a declarat că unitatea Akhmat-Chechnya a condus trupele ruseşti în preluarea controlului asupra localităţii ucrainene Rîjivka, în regiunea Sumy, învecinată cu regiunea Kursk din sudul Rusiei.

Pe aplicaţia de mesagerie Telegram, Kadîrov a precizat că „avansul planificat pe scară largă” a provocat „pierderi semnificative părţii ucrainene, care a fost forţată să se retragă”.

Ministerul rus al Apărării nu a emis niciun comunicat cu privire la această acţiune şi nu a existat niciun comentariu din partea autorităţilor militare ucrainene.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri