Cod roșu de caniculă în România. Județul în care deja se raționalizează apa potabilă

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă, noaptea, în cinci comune din judeţul Alba, situate în zona Blajului, pe fondul consumului mare din această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, a anunţat, vineri, operatorul regional de apă.

„Având în vedere temperaturile foarte ridicate din aceste zile şi implicit consumul mare de apă potabilă, SC APA CTTA SA Alba este nevoită să raţionalizeze apa în mai multe localităţi din judeţ. Resursele din rezervoarele de înmagazinare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora”, a transmis, pe pagina de Facebook, operatorul regional de apă din Alba.

Astfel, începând cu data de 21 iunie, în intervalul orar 23,00 – 5,00, va fi întreruptă furnizarea apei potabile în localităţile Mihalţ, Obreja, Cistei, Bucerdea Grânoasă, Sâncel, Iclod, Lunca Târnavei, Şona, Valea Lungă, Glogoveţ, Lunca şi Lodroman.

De asemenea, în comunele Gârda de Sus, satele Gheţari, Ocoale, Mununa, Hănăşeşti, Dealu Frumos şi Gârda Seacă, şi Gârbova, furnizarea se va face în funcţie de rezervele acumulate în rezervorul de înmagazinare.

„SC APA CTTA SA Alba face apel către populaţie să folosească apa potabilă cu responsabilitate, strict pentru consum propriu şi în scop menajer, în caz contrar, există posibilitatea ca programul de raţionalizare să fie implementat pentru mai mult timp sau chiar sistarea furnizării”, se mai menţionează în anunţul operatorului regional de apă. 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri