Bărbat reținut de oamenii legii după ce a folosit o diplomă falsă de Bacalaureat pentru a se înscrie la facultate

 

Un bărbat în vârstă de 28 a fost reţinut de către anchetatorii din Ialomiţa, fiind acuzat că a folosit o diplomă de Bacalaureat falsificată pentru a se înscrie la o unitate de învăţământ superior.

„Astfel, în perioada iunie-iulie 2024, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 28 de ani, din comuna Grădiştea, care ar fi falsificat o diplomă de Bacalaureat. Ulterior, tânărul ar fi folosit diploma pentru a se înscrie la o unitate de învăţământ superior. În cursul zilei de ieri, 3 iulie, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului, în urma căreia au fost descoperite şi ridicate documente şi bunuri de interes pentru cauză”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Urziceni, pentru comiterea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

El va fi prezentat Judecătoriei Urziceni cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale. 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri