CIOLACU, DESPRE PROPUNEREA MINISTRULUI MEDIULUI PRIVIND URȘII PERICULOȘI: „NU VA FI DAT LIBER LA ÎMPUȘCAT URȘI PE TERITORIUL ROMÂNIEI”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că „nu va fi liber la împușcat urși” în România după tragedia de pe Jepii Mici, unde o tânără a fost ucisă de un astfel de animal. Șeful guvernului spune că legea va fi modificată în sesiune extraordinară în Parlament, iar intervențiile în cazul urșilor se vor face „acolo unde este o zonă de pericol”.

„Nu neapărat împușcați, să facă o selecție acolo unde este o zonă de pericol”, a răspuns Marcel Ciolacu miercuri, întrebat de jurnaliști de propunerea ministrului Mediului ca urșii periculoși să fie împușcați.

Premierul a mai arătat că legea care prevede gestionarea urșilor va fi modificată în Parlament, în sesiune extraordinară.

„Am vorbit și cu dl ministru (Mircea Fechet), și cu oameni implicați, mai știutori în domeniu: există o aglomerație în anumite zone, nu mai au mâncare suficientă și de-asta coboară. Am vorbit și cu dl Simonis, președintele Camerei (Deputaților), pentru că o astfel de modificare nu se poate face decât prin Parlament. După discuțiile cu ministrul Mediului pornim o inițiativă și asta este, vom cere o sesiune extraordinară ca să trecem prin Parlament.”

Marcel Ciolacu a ținut să precizeze însă că prin modificarea legii nu se va da liber la împușcarea urșilor.

„Este evident că viața omului primează, dar nu va fi dat liber la împușcat urși pe teritoriul României, fiecare cum dorim și când dorim. Vot fi abordate zonele cu risc foarte mare”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Miercuri au apărut noi informații în cazul tinerei de 19 ani ucisă pe traseul Jepii Mici din Munții Bucegi. Tragedia s-a derulat în direct, cu dispecerii 112 în telefon, pentru că atât fata, cât și prietenul ei sunaseră, în paralel, să ceară ajutor.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri