ȘEDINȚĂ LA MINISTERUL SĂNĂTĂȚII PRIVIND PENELE DE CURENT DIN SPITALE

Astăzi, la ora 15:00, are loc o ședință de urgență la Ministerul Sănătății pentru a discuta despre penele de curent care au afectat grav mai multe spitale din București. Ministrul Sănătății a convocat această întâlnire în urma incidentelor de la Spitalul Fundeni și Spitalul ICC Iliescu, unde operațiile și alte proceduri medicale esențiale au fost întrerupte din cauza lipsei de curent electric.

Ministrul Energiei a declarat că, deși România se confruntă cu dificultăți în acoperirea cererii tot mai mari de energie cauzată de temperaturile ridicate, nu există riscul unui blackout generalizat.

Ministrul a subliniat că „România nu va avea blackout, ci doar pene de curent temporare”. Pentru a face față acestei situații critice, statul a decis să pornească centralele pe cărbune, o măsură menită să suplimenteze producția internă de energie.

 
 

România se confruntă cu o creștere semnificativă a cererii de energie pe fondul caniculei.

Cod roșu de caniculă, cod galben de furtuni extreme. ANM a actualizat prognoza – alertă meteo de vijelii periculoase. HARTA potopului

Este alertă în spitalele din țară din cauza temperaturilor extreme. În două mari spitale din Capitală, sunt pene de curent majore. La Institutul clinic Fundeni curentul este oprit de mai multe ore. Operațiile în derulare se finalizează însă până la remedierea situației nu se incep alte proceduri.

Sursa: Realitatea Medicala

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri