ADMITERE LA MEDICINĂ: PESTE 4.200 DE ABSOLVENȚI DE LICEU SUSȚIN EXAMENUL LA BUCUREȘTI

Astăzi, în București, emoțiile sunt la cote maxime pentru peste 4.200 de absolvenți de liceu care participă la examenul de admitere la medicină. Universitatea ”Carol Davila”, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, a înregistrat un număr record de candidați anul acesta. Tinerii se luptă pentru cele aproape 1.800 de locuri disponibile, dintre care aproximativ 500 sunt cu taxă.

Printre specializările cele mai căutate se numără medicina și stomatologia, unde concurența este de aproximativ patru candidați pentru un loc.

În paralel, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, un alt centru important de formare medicală din România, are loc astăzi concursul de admitere. Aproximativ 1.650 de candidați își pun la încercare cunoștințele, numărul acestora fiind cu aproape 500 mai mare decât locurile disponibile.

Numărul mare de candidați reflectă o tendință pozitivă pentru sistemul medical din România, care se confruntă cu provocări majore, inclusiv lipsa de personal medical și necesitatea de a îmbunătăți serviciile de sănătate. Tinerii care aleg să urmeze o carieră în medicină contribuie la consolidarea acestui sistem, aducând cu ei noi perspective și energii proaspete.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri