VIDEO 7 PERSOANE ACUZATE DE TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC AU FOST REȚINUTE

La data de 24 iulie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a 7 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada februarie – iulie 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, deținut, intermediat și comercializat direct cocaină (drog de mare risc) către consumatori din municipiul București, pentru sume cuprinse între 450 și 500 de lei pentru un gram.

În urma a 7 percheziții efectuate la data de 24 iulie, la locuințele bărbaților, au fost descoperite și ridicate aproximativ 200 de grame de cocaină (drog de mare risc), 2,9 kilograme de canabis (drog de risc), cântare electronice de precizie, obiecte purtând urme de substanță, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă.

În încercarea de a ascunde anumite mijloace materiale de probă, unul dintre bărbații în cauză, înainte de a fi pus în aplicare mandatul de percheziție, ar fi aruncat pe fereastra apartamentului 2 pungi de tip zip-lock conținând o cantitate de cocaină, aceasta fiind recuperată ulterior de către polițiști.

La data de 24 iulie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 7 persoane.

Astăzi, 25 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a patru dintre persoanele reținute, pentru 30 de zile.

Față de alte trei persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au luat măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, specialiștilor criminaliști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri