Un nou studiu alarmant arată că aproape 200 de substanțe chimice, care pot provoca cancer de sân, sunt utilizate în ambalajele alimentare și veselele din plastic, iar zeci dintre acestea ajung în corpul uman. Studiul, publicat de CNN și condus de Jane Muncke, director la Food Packaging Forum, evidențiază prezența a 76 de agenți cancerigeni cunoscuți sau potențiali în materiale care intră în contact cu alimentele. Dintre aceste substanțe, 40 sunt deja clasificate ca periculoase de agenții de reglementare din întreaga lume.
Aceste chimicale, găsite în materiale precum plastic, hârtie și carton, pot migra în alimente și, astfel, ajung în corpul uman. Printre substanțele periculoase identificate se numără benzenul, bisfenolul A (BPA) și PFAS, toate legate de probleme grave de sănătate, inclusiv cancer de sân. Studiul a fost publicat în revista **Frontiers in Toxicology** și evidențiază necesitatea eliminării acestor chimicale din lanțul alimentar pentru a preveni cazurile de cancer.
Experții, inclusiv cercetătorii de la Silent Spring Institute, atrag atenția că, deși consumatorii pot lua măsuri pentru a-și reduce expunerea, este esențial ca autoritățile să adopte reglementări mai stricte pentru a limita utilizarea acestor substanțe în industria alimentară.
Sursa: Newsinn