PONTA: „CIOLACU, ÎN TURUL DOI AL ALEGERILOR PREZIDENȚIALE”. CARE VA FI SOARTA PREMIERULUI DACĂ VA PIERDE 

Victor Ponta, fost lider al PSD și consilier onorific al premierului, și-a exprimat convingerea că Marcel Ciolacu, actualul prim-ministru și lider al PSD, va intra cu siguranță în turul doi al alegerilor prezidențiale, având șanse mari de a câștiga. Ponta a subliniat că și-ar fi dorit ca Ciolacu să rămână premier, având în vedere că funcția de președinte are mai puțin impact asupra problemelor de zi cu zi ale cetățenilor, în timp ce premierul gestionează aspecte esențiale precum taxele, impozitele și salariile. Cu toate acestea, decizia de a candida pentru Președinție a fost luată, iar Ponta îl susține și îl va ajuta în orice fel necesar.

În cazul în care Ciolacu va pierde alegerile, Ponta crede că acesta va rămâne în continuare prim-ministru și lider al PSD, dar provocările guvernării vor deveni mai dificile, mai ales în contextul măsurilor economice necesare pentru anul următor. El a amintit și dificultățile prin care alți lideri PSD au trecut după ce au pierdut alegerile prezidențiale, cum ar fi Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Viorica Dăncilă, conform Digi24.

Discutând despre alți candidați la președinție, Ponta a avut o opinie fermă despre George Simion, liderul AUR, pe care îl consideră un „șarlatan” care a pierdut din popularitate din cauza lipsei de seriozitate. De asemenea, el a criticat-o pe Elena Lasconi, președintele USR, afirmând că nu are competențele necesare pentru funcția de președinte, deși recunoaște că ar putea obține un scor mai bun decât USR la alegerile europarlamentare.

Ponta a mai menționat că Mircea Geoană se confruntă cu lipsa unei infrastructuri politice puternice, ceea ce îi îngreunează candidatura. Totuși, el ar vota fără ezitare pentru Geoană în turul doi, în defavoarea lui Simion. Referindu-se la propria experiență, Ponta a afirmat că este dispus să candideze din nou la parlamentare dacă Ciolacu va considera că este necesar, dar nu este un obiectiv personal prioritar.

În ceea ce îl privește Klaus Iohannis, Ponta a criticat felul în care acesta a gestionat anumite situații, inclusiv alocarea fondurilor pentru luxul personal, dar și faptul că Iohannis a fost mereu obedient față de partenerii externi în cadrul Consiliului European, fără să exprime vreodată o poziție contrară.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri