ROMÂNIA OFERĂ ÎNGRIJIRI MEDICALE PENTRU OPT COPII REFUGIAȚI DIN FÂȘIA GAZA

Ministerul Sănătății a anunțat marți, 1 octombrie 2024, că opt copii refugiați din Fâșia Gaza primesc îngrijiri medicale în spitalele din România. Copiii palestinieni au sosit în țară încă de luni, împreună cu familiile lor, pentru a fi tratați în unitățile medicale românești.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Sănătății a subliniat că „solidaritatea umană și grija pentru copii fac parte din tradiția poporului român, iar ele se manifestă prin atenția acordată acestor copii refugiați din Gaza”.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a vizitat marți cei doi copii internați la Spitalul Marie Curie, asigurându-se că aceștia primesc îngrijirea necesară din partea specialiștilor unității medicale.

Dintre cei patru copii internați inițial la Spitalul Grigore Alexandrescu, doi au fost deja externați în cursul zilei de marți. La Institutul Fundeni au fost înregistrați un copil și sora sa majoră, pentru tratament de hematologie, urmând să li se alăture unul dintre copiii externați de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri